Bu geçmiş bir etkinliktir. Kayıtlar kapanmıştır. Diğer TGSD, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği etkinliklerini görüntüleyin.



Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği olarak 28 Mart Perşembe günü saat 10.00'da "İş Teftiş Kurulu Tarafından Yapılan İncelemelerde Son Gelişmeler" konulu webinarda buluşuyoruz.



Çalışma Yaşamını düzenleyen birçok kanun ve bağlı mevzuat çerçevesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu'na denetim yetkisi verilmiştir.


Kurul, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına bağlı olarak faaliyet göstermekte ve ülke genelinde denetim yapma yetkisi bulunmaktadır.

İş Teftiş Kurulu büyük şehirlerde Grup Başkanlıkları kurarak örgütlenmiştir.

6111 Sayılı Yasa ile ihbar ve kıdem tazminatı taleplerine ilişkin başvuru incelemeleri İş Müfettişlerinden memurlara devredilmiştir. 2017 yılında kabul edilen 7036 Sayılı İş Mahkemeleri Kanunu ile iş uyuşmazlıklarında dava şartı olarak arabuluculuk getirilmiş ve İş Müfettişleri işin yürütümü açısından genel denetim yapmak üzere 2011 yılından itibaren strateji değiştirerek sektör denetimi modeline geçmişlerdir. Bu denetim stratejisinde her yıl belli sektörler belirlenerek bu sektörlerde programlı denetim yapılmaktadır.


Programlı denetim kapsamına alınan sektörlerde yapılan incelemelere değineceğimiz, tekstil ve hazır giyim sektörünün sektörel riskleri ile ilgili bilgilendirme yapacağımız webinarımıza tüm üyelerimiz davetlidir.

Konuşmacılar

Sponsorlar ve Ortaklar

Organizer

Topluluk

Bu etkinliğe katılan 25 kişiyle iletişime geç