



on the basis of a decision by the German Bundestag

## H2Uppp Southeast Asia Conference on Green H2 and PtX

## Monday, 9 October 2023

(Program base on Thailand time: GMT +7)

Mode of conference: Hybrid conference

Venue: Eastin Grand Hotel Sathorn Bangkok Language: English-Thai simultaneous translation

Moderator: Mr. Martin Venzky-Stalling, Senior Advisor, CMU Science & Technology Park

Emcee: Mr. Nupat Khusribanchong, Sustainability Manager, German-Thai Chamber of Commerce

<b>Registration</b> 08:15-09:00 (45 mins)	
#1: Opening	
09:00-09:10	Welcoming speech
(10 mins)	Ms. Jarukan Rassiri, Cluster Coordinator - Natural Resources, Energy and Mobility Cluster, GIZ Thailand
	Dr. Roland Wein, Executive Director, German-Thai Chamber of Commerce
09:10-09:20	Opening of conference
(10 mins)	Mr. Johannes Kerner, Counsellor Economic and Commercial Affairs of German Embassy in Thailand
09:20-09:30	H2Uppp status quo
(10 mins)	Mr. Tim Nees, Project Manager of H2Uppp, GIZ Thailand
09:30-10:00	Lesson learnt from green hydrogen market development in Europe
(30 mins)	Mr. Uwe Weichenhain, Senior Partner, Roland Berger GmbH
<b>Photo Session</b> 10:00-10:05 (5 min)	
Coffee Break & Networking 10:05-10:25 (20 mins)	
#2: Thailand Topics	
10:25-10:55	Thailand national strategy on Green Hydrogen and decarbonization
(30 mins)	Mr. Sarat Prakobchart, Deputy Director General from Energy Policy and Planning Office (EPPO)
10:55-11:25	Investment promotion scheme for Hydrogen technology in Thailand
(30 mins)	Mr. Thumrong Ampornratana, Senior Investment Promotion Officer from Thailand Board of Investment (BOI)
11:25-12:25	Green Hydrogen Study Series and Ammonia dissemination
(60 mins)	1) Dr. Peerapat Vithayasrichareon, Principal Consultant - Energy Markets & Strategy APAC, DNV
	2) Mr. Mats de Ronde, Team Lead - Energy Markets & Strategy, APAC, DNV
	45 min. presentation
	15 min. Q&A
<b>Lunch &amp; Networking</b> 12:25-13:45 (80 min)	







on the basis of a decision by the German Bundestag

#3: Southeas	t Asian Country Topics
13:45-14:05	Southeast Asia Outlook on Hydrogen
(20 mins)	Ms. Nadhilah Shani, Senior Research Analyst on Power, Department of Power, Fossil Fuel,
-	Alternative Energy and Storage (PFS) from ASEAN Centre for Energy (ACE)
	Southeast Asia project Highlight
	Moderator: Mr. Martin Venzky-Stalling, Senior Advisor, CMU Science & Technology Park
	Highlight Thailand: H2 and Green Ammonia project in Thailand
	By Dr. Narin Phoawanich, Assistant Governor - Fuel Management from EGAT
	Highlight Vietnam: TGS Tra Vinh Green Hydrogen Project
14:05-15:20 (75 mins)	By Mr. Brian Cameron, CEO, thyssenkrupp Industrial Solutions Thailand & thyssenkrupp AG Representative Office Thailand
	Highlight Indonesia: HyPower hydrogen-to-power projects in Indonesia.
	By Mr. Mathieu Geze, Director Asia from HDF Energy
	Highlight Singapore: Alkaline electrolyser plant on Jurong Island, Singapore
	By Dr. Steve Graville, Business Development Director, ASEAN • Hydrogen – APAC from Linde
	Coffee Break & Networking 15:20-15:40 (20 mins)
15:20-16:20	Panel discussion – Southeast Asia outlook on Green H2/PtX
(60 mins)	Moderator: Mr. Martin Venzky-Stalling
	Panelists:
	1) Mr. Brian Cameron, CEO, thyssenkrupp Industrial Solutions Thailand & thyssenkrupp AG
	Representative Office Thailand
	2) Dr. Steve Graville, Business Development Director, ASEAN • Hydrogen – APAC
	from Linde
	3) Dr. Narun Suwanchotchoung, Director, Hydrogen Thailand Club
	4) Mr. Uwe Weichenhain, Senior Partner, Roland Berger GmbH
	5) Ms. Nadhilah Shani, Senior Research Analyst on Power, Department of Power, Fossil Fuel,
	Alternative Energy and Storage (PFS) from ASEAN Centre for Energy (ACE)
#4 Closing of	the conference
16:20-16:30	Wrap-up & Closing
(10 mins)	Moderator: Mr. Martin Venzky-Stalling, Senior Advisor, CMU Science & Technology Park
	End